Vestafrikanske CFA

Den aktuelle kurs er: 1.
Kursen er faldet med 0 kr. siden i går.
Inden for de sidste 30 dage, er valutakursen faldet med 0 kr.

1 XOF
=
0 DKK

100 XOF
=
1 DKK

Mange forbinder valutaer med mønter eller sedler, men faktisk behøver penge ikke være fysiske aktiver. Alle valutaer har et afgrænset område af verden hvor den betragtes som gyldigt betalingsmiddel. I Danmark benytter vi den danske krone som udstedes af den Danske Nationalbank. Den danske krone er gyldig i kongeriget Danmark som også dækker Grønland og Færøerne.

Langt de fleste valutaer har forskellig værdi sammenlignet med hinanden. Heraf kommer begrebet valutakurser som beskriver hvordan den ene valuta konverteres til en anden valuta. Normalt opgives valutakurser i værdien af 100 af den ene valuta. I skrivende stun er valutakursen mellem den Danske Krone og Euroen altså 744.99 fordi der skal bruges 744.99 danske krone til at få 100 euro.

Valutakurserne er afhængige af inflation mm. og kan derfor ændre sig jævnligt. Når et lands økonomi er udsat for høj inflation vil deres valuta være svækket og mindre værd.

😀 Prøv vores låneguide 😀

DanskePenge.dk er specialiserede i at finde gode lånetilbud til dig. Lån fra 50 kr. helt op til 500.000 kr. og få et tilbud inden for få minutter fra et eller flere af de mere end 25 banker vi sammenligner.

button - Vestafrikanske CFA

 

Comments are closed.