Mindre lempelser i pengeinstitutternes lånevilkår på grund af skærpet konkurrence

Udlånsundersøgelse, 3. kvartal 2014.Publiceret 8. oktober 2014

De mellemstore pengeinstitutter lempede i 3. kvartal kreditstandarderne svagt over for privatkunder, mens de øvrige institutter holdt dem uændrede. Lempelserne skyldes skærpet konkurrence, som derfor ikke længere kun gælder for erhverv, hvor pengeinstitutterne også lempede lånevilkårene, især i form af prisnedsættelser og lidt lempeligere krav til sikkerhedsstillelse. Lempelserne skete ligeledes med henvisning til konkurrencesituationen. Både eksisterende og nye privatkunders efterspørgsel, særligt efter realkreditlån, steg lidt i kvartalet. Nye erhvervskunders efterspørgsel steg hos pengeinstitutterne, men faldt hos realkreditinstitutterne.
Både penge- og realkreditinstitutters nedskrivninger og tab på erhvervskunder faldt en del, og de forventer, at det fortsætter i 4. kvartal. Realkreditinstitutternes nedskrivninger og tab på private faldt også, mens især de mellemstore pengeinstitutters andel steg. Læs hele undersøgelsen i pdf-filen.

Nyheden er leveret af Danmarks Nationalbank. Læs resten af nyheden her.

😀 Prøv vores låneguide 😀

DanskePenge.dk er specialiserede i at finde gode lånetilbud til dig. Lån fra 50 kr. helt op til 500.000 kr. og få et tilbud inden for få minutter fra et eller flere af de mere end 25 banker vi sammenligner.

button - Mindre lempelser i pengeinstitutternes lånevilkår på grund af skærpet konkurrence

 

Comments are closed.