Lån penge til refinansiering af andre lån

Lån penge til refinansiering af lån

At have forbrugslån hos mange forskellige banker kan både være uoverskueligt og unødvendig dyrt. Langt de fleste lån er forbundet med gebyrer som i mange tilfælde kan spares væk ved at sammenlæge sine forbrugslån.

Kig på den effektive rente!

Et godt tip er at kigge på den effektive rente eller ÅOP (Årlige omkostninger i Procent). Disse afspejler som nævnt før de reelle omkostninger ved lånet og ikke kun den nominelle rente. At bruge ÅOP til at vurdere om en sammenlægning/refinansiering af dine eksisterende forbrugslån er derfor en god måde at gribe det an på.

Her er et eksempel der bør gøre det klart for dig hvornår det kan betale sig.

Eksempel på refinansiering af forbrugslån

Dette er et fiktivt eksempel på refinansiering af forbrugslån. For overskuelighedsskyld har vi forsimplet eksemplet en smule.

Ole har optaget 2 forbrugslån på henholdsvis 7000 kr. og 3000 kr. Begge lån har ÅOP = 30% dvs. hvert år koster det Ole 30% af lånets hovedstol at holde de 2 lån kørende.

Af interesse går Ole ind på Forbrugslån af danske penge og finder et lån på 10.000 kr. med ÅOP = 15%. Han tænker om det er muligt at indfri de 2 lån ved at låne de 10.000 kr. som han har fået et tilbud på. Han skriver derfor til sin bankrådgiver – der selvfølgelig anbefaler ham at gøre netop dette da ÅOP er væsentligt lavere.

Opsummering

Her et par årsager til det er fordelagtigt for dig at refinansiere dine lån i dag !

  • Bedre overblik: For hver gang du optager et lån gør du din økonomi mindre og mindre gennemskuelig. 3 forskellige forbrugslån har typisk alle forskellige løbetider, omkostningerne og terminer. Ved at samle dem kan du nemme gennemskue hvor mange penge du bruger på dine forbrugslån.
  • Bedre tilpasning til din økonomi: Hvis du ved at du altid har mange regninger at betale i Februar måned er det ikke nødvendigvis hensigtsmæssigt også at skulle betale terminer i februar. Ved kun at have en kreditor er det nemme at tilbage betalinger til din personlige økonomi.
  • Undgå dumme gebyrer: Sammenlægning af lån sparer dig for mange gebyrer. I stedet for at skulle betale administrationsomkostninger til 3 forskellige banker skal du kun betale til 1 bank. 

Se tabellen nedenfor og vælg den bank du mener kan refinansiere dine lån. Det er gratis at ansøge.