Lån penge til din bil, båd eller motorcykel

Lån penge til bil,båd eller motorcykel

Investering i bil eller andet motorkøretøj kræver ofte mange penge og i langt de fleste tilfælde er det nødvendigt at låne penge til bilkøbet. Faktisk er biler den næst største investeringer vi mennesker laver i vores levetid kun overgået af fast ejendom på første pladsen.

Billån kræver mange beslutninger

At købe bil er en stor beslutning som kræver man træffer mange valg. Først og fremmest skal man afdække hvilke behov man har til en bil – skal den være stor, lille, være økonomisk og/eller flot og skal den være ny eller gammel ? Først når disse overvejelser er gennemtænkt kan man aflægge en bilforhandler et besøg og prøvekør en passende bil. Et møde hos forhandleren byder dog på endnu flere beslutninger som skal tages. Hvilket ekstraudstyr ønsker du og hvad med farve og finansiering ? 

Har du ikke det fulde beløb til køb af bil er det nødvendigt at låne penge. Nedenfor kan du læse om forskellen på et billån og et forbrugslån

Forbrugslån eller billån?

Selvom en bil kan betegnes som et forbrugsgode er et billån ikke et forbrugslån. Långiver har nemlig mulighed for at tage bilen som pant. Med andre ord stiller du som låntager bilen som sikkerhed for at du kan betale lånet samt dets omkostninger. Kan du ikke det, kan långiver inddrage bilen og sælge den for at få dække sine omkostninger ved manglende betaling.

Omkostninger ved et billån

Opdeling af omkostningerne til et billån kan gøres efter følgende punkter.

  • Udbetalingen
  • Den pålydende renter
  • Registreringsafgift af pant i bilbog
  • Panthaverdeklaration.
  • Stiftelsesomkostninger.
  • Administrationsomkostninger
  • Retsafgift for pantebrev.

Med eller uden udbetaling?

Ikke alle banker stiller krav om udbetaling til et billån. Dog kan højere udbetaling resulterer i lavere rente da det viser seriøsitet i lånet. De banker der kræver udbetaling har som oftes krav om minimum 20% udbetaling af bilens værdi. En bil til 200.000 kr. vil altså have en udbetaling på 40.000 kr. svarende til præcis 20%. Højere udbetaling resulterer selvfølgelig også i en mindre låne hovedstol er dermed færre penge du skal låne. Har du derfor frie midler som du kan benytte til udbetaling anbefaler vi dig du benytter disse.

Brug tabellen nedenfor til at se hvilke låne muligheder du har ved finansiering af en ny bil.